Impressies van deelnemers

Rogier, raakte 4 jaar geleden betrokken bij een ernstig auto ongeval. Diverse gewrichten waren verbrijzeld en hij liep hersenletsel op. Hij maakte een intensieve revalidatieperiode door, maar het blijvende hersenletsel maakt dat hij zijn oude werk nooit meer zal kunnen hervatten. Vorig jaar maakte Rogier met Stuurkracht z’n eerste tourtocht buiten weer! 

’26 September 2018: de Stuurkracht fiets-trektocht kan beginnen. Ik had veel voorbereid voor alle denkbare problemen onderweg, dat gaf rust, maar wat vond ik het spannend! Fantastische natuur onderweg en top weer, maar ook een regenachtig Aken. En ja, daar kun je dus gewoon tegen. Uiteindelijk is het een grensverleggende trip geworden, waardoor ik meer zelfvertrouwen in m’n eigen lichaam heb gekregen. En niet te vergeten, het was vooral ook erg gezellig!’

Hellen, heeft altijd op redelijk hoog niveau gesport, maar naarmate zij ouder wordt, neemt een zenuwaandoening de overhand. Haar spieren worden niet meer goed aangestuurd, waardoor zij beperkt wordt in veel bewegingen. Om de spierfunctie zoveel mogelijk te behouden, moet zij in beweging blijven. Zij heeft een nieuwe uitdaging gevonden in het fietsen met trapondersteuning. “Ik kreeg er weer zin in en combineer nu plezier in sport met therapie”. Twee en halve week voor de Stuurkracht fiets-trektocht brak zij heel ongelukkig haar heup. Met de reis in het vooruitzicht vond ik mijn motivatie voor de revalidatie, zegt ze. “Het gaf me kracht, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en heel veel plezier. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om aan te sluiten bij Stuurkracht”.

Roos, werd geboren met het een erfelijke, chronische ziekte. Dit syndroom kenmerkt zich o.a. door een afwijkende lichaamsbouw, zwakke gewrichtsbanden, oog en hartproblemen. Haar rug is enkele jaren geleden vastgezet. Roos werkt parttime; door chronische pijn moet zij zorgvuldig met haar energie omgaan. Met Stuurkracht wil zij op een verantwoorde en begripvolle manier haar grenzen opzoeken en die positief benaderen.

Glenn, had ruim tien jaar geleden een auto ongeluk met een vrachtwagen. Hij liep diverse botbreuken, kneuzingen en een hersenbeschadiging op, waardoor hij zijn oude leven kwijt is. Door de hersenbeschadiging is hij gevoelig geworden voor prikkels.

In september 2018 reed hij met Stuurkracht 250 km van Luxemburg naar Limburg. Voor het eerst sinds jaren fietste hij weer een lange afstandsroute; vrij van prikkels en zijn beperkingen bezorgden hem geen last. De sfeer in de groep was heel prettig en het tempo en de afstanden waren prima te doen. Het weer prachtig en één ochtend regen deed geen afbreuk aan de positieve ervaring. “De zorgvuldig uitgekozen route en overnachtingsadressen geven aan dat Stuurkracht met ieders beperkingen rekening houdt, zonder dat het betuttelend overkomt”. Vooraf had Glenn niet gedacht dat het rijden van zo’n lange afstand hem zo relatief eenvoudig af zou gaan. Dit geeft vertrouwen en in de toekomst wil hij zeker vaker deel uitmaken van de Stuurkracht deelnemersploeg!

horizon